Πισω σε ολα τα εργα

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ

2022 ΕΞΟΧΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σχεδιαστικη Ομαδα
Σιμος Χρυσομηλιδης, Ξανθιππη Χατζηδημητριου, Χριστινα Κοντου
Συνολικη επιφανεια οικοπεδου
414 m2
Συνολικη επιφανεια οροφων
175 m2

Η διώροφη αυτή κατοικία, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Εξοχής, ανταποκρίνεται και προσαρμόζεται σε όλες τις ανάγκες των ιδιοκτητών αλλά και του τοπικού κλίματος. Η στέγη δύο επιπέδων δημιουργεί έναν πολυδιάστατο όγκο, που δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για δυο κατοικίες, προσκολλημένες η μια στην άλλη, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια.

Επηρεασμένο και εμπνευσμένο από το περιβάλλον τριγύρω, έχοντας το βουνό από την μια πλευρά και το δάσος από την άλλη, το έργο αυτό σχεδιάστηκε ώστε να γίνει κομμάτι του συνόλου αλλά ταυτόχρονα και να ξεχωρίσει. Η χρήση σκουρόχρωμης επικάλυψης στην όψη καθώς και η χρήση του ξύλου εναρμονίζονται με τα δέντρα τριγύρω, καθώς τα μεγάλα ανοίγματα αντανακλούν με τη σειρά τους το τοπίο. Με αυτό τον τρόπο δεν προσβάλλεται η φυσικότητα της περιοχής.

Ένα μεγάλο κεντρικό αίθριο στο ισόγειο, ευρύχωρες βεράντες στον όροφο καθώς και η αυλή τριγύρω, επιτρέπουν στους χρήστες να απολαύσουν πλήρως τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους.

Στο ισόγειο βρίσκεται η βασική κρεβατοκάμαρα με μπάνιο, αποκομμένη από τον υπόλοιπο χώρο και με πρόσβαση στην αυλή, ενώ οι υπόλοιπες λειτουργίες όπως η ανοιχτή κουζίνα, wc επισκεπτών, αποθηκευτικός χώρος, σαλόνι, τραπεζαρία και χώρος εισόδου συμπληρώνουν τον όροφο καθιστώντας έτσι το ισόγειο τελείως αυτόνομο ως κατοικία.

Στον επάνω όροφο υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια ένα κυρίως μπάνιο και αποθηκευτικός χώρος.

01-EXOCHI-RESIDENCE
02-EXOCHI-RESIDENCE
03-EXOCHI-RESIDENCE
04-EXOCHI-RESIDENCE
05-EXOCHI-RESIDENCE
06-EXOCHI-RESIDENCE
07-EXOCHI-RESIDENCE
08-EXOCHI-RESIDENCE
09-EXOCHI-RESIDENCE
10-EXOCHI-RESIDENCE
11-EXOCHI-RESIDENCE
12-EXOCHI-RESIDENCE
13-EXOCHI-RESIDENCE
14-EXOCHI-RESIDENCE
15-EXOCHI-RESIDENCE
16-EXOCHI-RESIDENCE
17-EXOCHI-RESIDENCE
18-EXOCHI-RESIDENCE
19-EXOCHI-RESIDENCE
20-EXOCHI-RESIDENCE

Μαζι θα πετυχουμε καθε στοχο

Ξεκινησε το εργο σου