Πισω σε ολα τα εργα

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΚΑΤΟΙΚΙΑ P

2019 ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣχεδιαστικΗ ΟμΑδα
ΣΙμος ΧρυσομηλΙδης
ΣυνολικΗ επιφΑνεια οικοπΕδου
6.072 m2
ΣυνολικΗ επιφΑνεια ορΟφων
530 m2

Η κατοικία βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, σε οικόπεδο που λόγω μορφολογίας και προσανατολισμού προσφέρει απρόσκοπτη θέα στο Θερμαϊκό κόλπο. Βασικός στόχος της μελέτης είναι να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γεωτεμαχίου και να ανοίξει η κατοικία στον περιβάλλοντα χώρο και κατ’ επέκταση στη θάλασσα.

Εξωτερικά, οι όψεις διαμορφώνονται με επενδύσεις ξύλου και πέτρας ενώ κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η επικάλυψη στέγης με έντονα προβολικά στοιχεία. Ο εξωτερικός χώρος αντιμετωπίζεται ως συνέχεια του εσωτερικού με υπαίθριους, στεγασμένους και μη, χώρους καθιστικού, με χώρο κουζίνας – τραπεζαρίας – barbeque, που συμπληρώνεται με φυτεύσεις και την πισίνα της κατοικίας.

Εσωτερικά οι χώροι διαχωρίζονται σύμφωνα με τις χρήσεις, έτσι οι χώροι διημέρευσης διαμορφώνονται στο νοτιοδυτικό τμήμα με μεγάλα ανοίγματα στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου και κατ’ επέκταση στη θέα της θάλασσας, και οι χώροι ανάπαυσης διαμορφώνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα επιτυγχάνοντας το μέγιστο δυνατό φυσικό φωτισμό από τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

Ανάμεσα στους χώρους διημέρευσης και ανάπαυσης βρίσκεται η είσοδος της κατοικίας και οι χώροι κίνησης όπως η σκάλα και ο ανελκυστήρας που διαμορφώνουν ένα χώρο εκτόνωσης ανάμεσα στις δύο χρήσεις. Το υπόγειο συγκεντρώνει υποστηρικτικές χρήσεις, όπως αποθηκευτικούς χώρους, χώρους wc, πλυσταριό, λεβητοστάσιο, και χώρους στάθμευσης.

01-PANORAMA-HOUSE
02-PANORAMA-HOUSE
03-PANORAMA-HOUSE
04-PANORAMA-HOUSE
05-PANORAMA-HOUSE
06-PANORAMA-HOUSE
07-PANORAMA-HOUSE
08-PANORAMA-HOUSE
09-PANORAMA-HOUSE
10-PANORAMA-HOUSE

Μαζι θα πετυχουμε καθε στοχο

Ξεκινησε το εργο σου