Πισω σε ολα τα εργα

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

2022 ΤΟΥΜΠΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σχεδιαστικη Ομαδα
Σιμος Χρυσομηλιδης, Ξανθιππη Χατζηδημητριου, Χριστινα Κοντου
Συνολικη επιφανεια οροφων
120 m2

Στόχος σε αυτό το διώροφο, αστικό διαμέρισμα, ήταν να αναβαθμιστεί η ταυτότητά του και να ανακατασκευαστεί πλήρως με σκοπό την εξωτερίκευση και ισορροπία του μέσα με το έξω. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η μετατόπιση της κουζίνας στη μπροστινή γωνία του 1ου ορόφου και η πολυμορφική χρήση της, σε σύνδεση με ένα εσωτερικό αίθριο με μεγάλα ανοίγματα και φυτά, του οποίου συνέχεια αποτελεί ο γωνιακός εξώστης, σαν άλλη προέκταση του εσωτερικού χώρου. Παράλληλα συνεχίζει ο χώρος του σαλονιού, του οποίου η χρήση επεκτείνεται επίσης στο αίθριο. Χώροι αποθήκευσης καθώς και το guest wc βρίσκονται σε δεύτερη ζώνη πίσω από την κουζίνα.

Ένα μονολιθικό πλακάκι σε γκρι απόχρωση τοποθετείται σε όλο το δάπεδο καθώς και στη νησίδα, πάγκο κουζίνας και μπάνιο, στο οποίο ξεχωρίζει ένας μαρμάρινος νιπτήρας ειδικής κατασκευής.

Ένα διαχωριστικό σκάλας/βιβλιοθήκη σχεδιάστηκε σε συνδυασμό με το έπιπλο τηλεόρασης ώστε να φιλτράρει τη σκάλα, της οποίας τα ξύλινα πατήματα αποτελούν ξεχωριστό τμήμα από τα ρίχτια τα οποία έχουν επένδυση καθρέφτη.

Στον επάνω όροφο ανεβαίνοντας από τη σκάλα στα δεξιά, είναι το κυρίως υπνοδωμάτιο το οποίο βρίσκεται στη μπροστινή όψη, ενώ σε συνέχεια του βρίσκεται το βεστιάριο, στο οποίο κυριαρχούν επενδύσεις καρυδιάς.

Στον υπόλοιπο δεύτερο όροφο υπάρχει ένα δωμάτιο-γραφείο το οποίο εξυπηρετεί βοηθητικές χρήσεις, ένας χώρος πλυντηρίων και το κυρίως μπάνιο.

Μαζι θα πετυχουμε καθε στοχο

Ξεκινησε το εργο σου