Πισω σε ολα τα εργα

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

2021 ΑΝΩ ΠΟΛΗ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σχεδιαστικη Ομαδα
Σιμος Χρυσομηλιδης, Ξανθιππη Χατζηδημητριου
Συνολικη επιφανεια οικοπεδου
93 m2
Συνολικη επιφανεια οροφων
150 m2

Το έργο αυτό αφορά την ανάπλαση, συντήρηση και ανακατασκευή μιας διατηρητέας διώροφης κατοικίας με στέγη, περίπου 100 ετών, στον παραδοσιακό οικισμό Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.

Η δυσκολία αλλά και η πρόκληση του έργου αυτού έδωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο σχεδιασμό αλλά και την σειρά και ενορχήστρωση των εργασιών. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η έρευνα και στατική μελέτη του πολιτικού μηχανικού καθώς το κτίριο είχε διάφορες, χρονικά, φάσεις κατασκευής, με πέτρινους τοίχους αλλά και οροφή με ξύλινες δοκούς στο ημιυπόγειο, τα οποία ένα προς ένα μελετήθηκαν ως προς τη διατήρηση και συντήρησή τους, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις αντικατάστασή τους με προσοχή και σεβασμό στο κέλυφος του κτιρίου.

Η αναδιαμόρφωση και ανακατασκευή δίνει μια νέα ευκολία και λειτουργικότητα στην κατοικία και στους νέους χρήστες.

Αλλάζοντας σχεδιαστικά τελείως την κάτοψη και στους δυο ορόφους και δημιουργώντας χώρους που να καλύπτουν τις ανάγκες μιας οικογένειας αλλά και επιτρέποντας τους δύο ορόφους να λειτουργήσουν ως δυο αυτόνομες κατοικίες, ανταποκριθήκαμε πλήρως στα ζητούμενα των χρηστών.

Οι κύριες είσοδοι καθώς και τα κουφώματα των κύριων όψεων διατηρήθηκαν ως έχουν με αναβαθμίσεις απόδοσης, καθώς προστέθηκε και σύστημα θέρμανσης το οποίο λόγω παλαιότητας δεν υπήρχε.

Η ταυτότητα του κτιρίου παρέμεινε ευδιάκριτη αλλά και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σημερινού χρήστη.

01_ANO-POLI
02_ANO-POLI
03_ANO-POLI
04_ANO-POLI
05_ANO-POLI
06_ANO-POLI
07_ANO-POLI
09_ANO-POLI
10_ANO-POLI
11_ANO-POLI
12_ANO-POLI
13_ANO-POLI
14_ANO-POLI
15_ANO-POLI
16_ANO-POLI
17_ANO-POLI
18_ANO-POLI

Μαζι θα πετυχουμε καθε στοχο

Ξεκινησε το εργο σου